Ханибал Лектър: Зараждането на злото – Томас Харис

0
(0)


В предишните романи на Томас Харис "Червения дракон" и "Мълчанието на агнетата" читателите научават, че по време на Втората световна война доктор Лектър е изгубил цялото си семейство в Източна Европа. Новият роман е хроника на ранните години на доктор Лектър и хвърля светлина върху обстоятелствата на тяхната смърт и най-вече върху спомените му за Миша, неговата по-малка сестра. Читателите най-сетне ще проследят развитието на злото у него от самото начало.
"Шедьовър… Смразяващо възхитителен" Вестник "Обзървър"
"Най-просто казано заковаващ, блестящ трилър." Вестник "Дейли Мирър"
"Тръпките, ужасът, лукавата ерудираност и бляскав стил превръщат това произведение в нещо толкова повече от роман за сериен убиец… Авторът достига в заключението невиждано готическо величие. Как не могат всички бестселъри да дават толкова много!"
Вестник "Гардиан"
"Това е най-добре написаният трилър и той години наред ще доминира на пазара с остроумието, ерудицията и финеса на превърналия се в нарицателно доктор Лектър. Той не е просто злодей от световна класа, а литературно събуждане на духовете на Гьоте и Гогол. Честна дума!"
Вестник "Таймс"
"Читателите, очаквали появата на Ханибал, питат единствено дали е на нивото на "Червения дракон" и "Мълчанието на агнетата". За мен е удоволствие да дам отрицателен отговор. Много по-добър е."
Стивън Кинг
"Ръководство и върхов пример как се пише съспенс. Харис е чисто и просто най-добрият автор на трилъри в наше време."
Автор Томас Харис
Издателство Колибри
ISBN 9789545294969
Година на издаване 2007
Корица Мекa
Страници 276
Формат 20/12
Език Български

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.