Хакерство For Dummies – Кевин Бийвър

Докато не се научите как да мислите като лошите момчета и да разпознавате уязвимостите във вашите системи, няма да можете да си създадете ефективен план за гарантиране сигурността на вашата информация. Тази книга ще ви помогне да се задържите на върха на играта на сигурност! Тук ще намерите точно това, от което вие се нуждаете относно тестването за проникване, оценяване на уязвимостите, най-добрите практики за сигурност и всеки един аспект на етичното хакване.

– Как мислят хакерите – запознайте се с умствената нагласа на злонамерените хора и научете какви стъпки трябва да предприемете, докато планирате вашата програма за етично хакване.

– Разпознавайте най-често използваните трикове – научете за социалното инженерство, техники за разбиване на пароли и проблеми за физическата сигурност.

– Започване на работа – изберете правилните инструменти и поставете вашия план в действие.

– Премахване на тайнствеността от мобилната сигурност – научете как да защитавате смартфоните, лаптопите и таблетите, използвани във вашата организация.

– Защитаване на мрежата – открийте слабостите в TCP/IP и безжичните мрежи и се научете как да го осигурите.

– Заключете вашия Windows – укрепете против атаки вашите операционни системи Windows и Linux.

– Атаки на приложения – открийте уязвимостите в бизнес-приложенията, като например електронна поща, уеб приложения и бази от данни.

– Използвайте това, което сте научили – отстранете слабостите, които сте открили и продължете да търсите още.

За автора

Кевин Бийвър е консултант по информационна сигурност, експертен свидетел и професионален лектор с повече от 25 годишен опит в ИТ. Той е специализирал в изпълнението на независими оценки на информационната сигурност за корпорации от класацията "Fortune 1000", организации с идеална цел, локални и щатски правителствени агенции и производители на ИТ продукти.

Автор Кевин Бийвър
Издателство АлексСофт
Поредица Прави всичко по-лесно!
ISBN 9789546562944
Година на издаване 2015
Корица мека
Страници 488
Език български