Гробниците – Клайв Къслър , Томас Пери

Гробниците

Приключенията на семейство Фарго.

Атила. Хунът, подчинил териториите от Урал до Атлантика.
Атила. Войнът, пред когото се прекланят дори и римските императори.
Атила. Владетелят, чиято гробница, пълна със съкровищата на завладените народи, никой не е открил до днес.

Когато немският археолог Албрехт Фишер започва да подозира значимостта на откритието, което е направил случайно, се обръща за помощ към приятелите си Сам и Реми Фарго. Типично в техен стил, те решават да му помогнат и това ги отвежда до най-значимото търсене в живота им.

Следите сочат към скритата гробница на Атила – върховният вожд на хуните. Според легендите, той е погребан заедно с огромно богатство – накити и злато, заграбени от десетките покорени от хуните народи. Богатство, което до този момент още не е намерено.

Сам и Реми постепенно сглобяват пъзела и търсенето им ги отвежда до Унгария, Италия, Франция, Русия и Казахстан. И не до една, а до цели пет гробници. Освен това издирването им се оказва смъртоносно опасно! Те не са единствените, които търсят богатството на върховния владетел на хуните.

Семейство Фарго се оказват изправени срещу група от търсачи на съкровища, един хитър руски бизнесмен и безмилостен унгарец, твърдящ, че е пряк наследник на Атила и не би се спрял пред нищо, за да получи богатствата от гробниците за себе си.

Автор: Клайв Къслър ; Томас Пери Брой страници: 333
Категория: Художествена литература; Криминални романи и трилъри; Бестселъри Език: Български
Тегло: 0.200 кг.
Издател: PRO book Баркод: 9789542928461
Дата на издаване: 08.04.2013 ISBN: 9789542928461