Греховете на града – Гор Видал

Греховете на града

Джим Уилард и Боб Форд завършват гимназия в малък провинциален град в щата Вирджиния. На излет в планината те споделят кратък миг на съкровена близост. После пътищата им се разделят ­ Боб напуска градчето и става моряк, а Джим на свой ред тръгва да търси късмета си. В странстванията си той преминава през Холивуд и Бевърли Хилс, през Сиатъл и Мексико, през висшето общество и артистичните среди в Ню Йорк. Привлекателен за мъже и жени, Джим не може да намери любовта, като таи спомена за мимолетната близост с Боб, смутен от своята различност, която постепенно осъзнава.
Когато след години Джим и Боб отново се срещат в родния си град, Боб е благополучно женен и не помни нищо от някогашното изживяване. Така дългото очакване и изстраданите надежди на Джим неизбежно водят до драма, насилие и болка.
Предизвикал нечуван скандал, романът "Греховете на града" е по-различен от политико-историческите творби, с които Гор Видал най-вече е познат у нас, но е също толкова и дори повече въздействащ и вълнуващ. Десетилетия преди "Планината Броукбек" Гор Видал изобразява сложността и противоречивостта на необичайната любов.

Тази превъзходна и правдива творба истински ме заинтригува.
Томас Ман

Сега е трудно да проумеем скандала, който романът предизвика, но с него Гор Видал разруши сексуалните стереотипи на следвоенна Америка.
Рон Хоган

Откровен и разтърсващ, пределно дълбок, проникновен и убедителен роман.
Ню Йорк Хералд Трибюн

Автор: Гор Видал Брой страници: 240
Категория: Художествена литература; Класика; Световна литература Език: Български
Тегло: 0.300 кг.
Издател: Фама Баркод: 9789545972599
Дата на издаване: 2006 г. ISBN: 9789545972599