Градове, храмове, колоси – Мариана Праматарова

Градове, храмове, колоси

Авторката Мариана Праматарова въвежда читателите в света на пътешествията, като задълбочено изследва и анализира своите наблюдения и открития, придържайки се към научнообоснованото и традициите, умело вмъква в контекста митове и легенди, не се страхува да споделя своите хипотези, възгледи и вълнуващи преживявания.

На страниците на „Градове, храмове, колоси” са намерили място както мегаполиси като Кайро, Париж и Истанбул, така и малки градове, но значими и интере­сни, според нея. Разбира се, че е посетила по няколко пъти не само описаните в книгата места, а и много други, но изборът е неин и включва именно тези градове. Така например авторката многократно е посещавала Берлин, Дрезден, Хамбург, Мюнхен, Бремен и др. и е оставала възхитена от музеите и културното наследство на тези градове, но тя включва в книгата си най-стария германски град Трир и най-старото германско село Клоппенбург, които показват нещо непознато.
Освен египетските градове, на страниците на книгата й са намерили място древните Картаген, Ел Джем, Рим, Малта, Ефес, Стоунхендж и др., средновековни градове и модерни футуристични центрове като Дубай и Абу Даби.
Както е казал Андерсен: ”Да пътуваш, значи да живееш”. Прочетете тази книга, изберете вашата дестинация и се потопете в приключението, наречено пътуване – то ще ви обогати, ще ви образова, ще ви зареди с вълнуващи моменти и ще ви донесе много емоции, които един ден с радост ще разказвате на деца и внуци.

Автор: Мариана Праматарова Брой страници: 192
Категория: Хоби и свободно време; Туризъм и пътуване Език: Български
Тегло: 0.200 кг.
Издател: Новата цивилизация Баркод: 9789548365406
Дата на издаване: 2011 г. ISBN: 9789548365406