Голямата измама с холестерола – Малкълм Кендрик

Голямата измама с холестерола

Статините са „чудодейни” лекарства, широко предписвани за намаляване на нивото на холестерол в кръвта и претендиращи да предлагат безпрецедентна защита срещу сърдечно-съдовите болести. Вярва се, че са напълно безопасни и способни да предотвратяват цяла поредица от други заболявания, те са и най-печелившото лекарство в историята на медицината. В тази революционна книга д-р Малкълм Кендрик разкрива истината зад тази нагла реклама, отбелязвайки, че:

Високите нива на холестерол в кръвта не предизвикват сърдечно-съдови болести
Богатият на мазнини – наситени или не – начин на хранене не влияе върху нивата на холестерол в кръвта
Защитата, осигурявана от статините, е толкова малка, че просто не си струва усилията от страна както на повечето мъже, така и на всички жени
Статините имат много повече опасни странични ефекти, отколкото се признава

Кендрик разгромява могъщата фармацевтична индустрия и лековерните представители на медицинската професия, които – твърди той – увековечават налудничавите понятия „добър” и „лош” холестерол и нивата му, за да убедят милиони хора да харчат милиарди за статини, създавайки атмосфера на стрес и тревожност – истинската причина за фаталните сърдечно-съдови болести.

С яснота и остроумие „Голямата измама с холестерола” развенчава погрешните ни допускания за същността на здравия начин на живот и хранене. Това е безценен наръчник за всеки, който смята, че има чудодейно лекарство против сърдечно-съдовите болести, призив към здравия разум и разбирането на процесите в тялото.

Автор: Малкълм Кендрик Брой страници: 316
Категория: Спорт, хранене и здраве Език: Български
Тегло: 0.440 кг.
Издател: Изток-Запад Баркод: 9789543219360
Дата на издаване: 21.11.2011 ISBN: 9789543219360