Големите загадки на миналото – Томас Мартинес Родригес

Големите загадки на миналото

Още от най-дълбока древност човекът се опитва да опознае Вселената. Можем да открием корените на астрономическата наука в многобройните археологически находки, разпръснати по петте континента. Става дума за свидетелства от едно много далечно минало, които доказват, че изучаването на Вселената започва преди повече от 5000 години.

В тази книга читателят ще открие сведения за археологически находки и аномалии, изключвани от официалната наука. Свидетелства, които затвърждават убеждението ни, че миналото на човечеството е много по-сложно и изумително от онова, което сме си представяли. Читателите ще пътешестват из херметическото познание на древността, което започва от произхода на човешкия род и минава през мегалитните конструкции, африканските племена, египетските пирамиди, древните обсерватории или средновековните катедрали – опитали сме се да докажем тяхната връзка с предполагаемите посетители от Космоса и изчезналите цивилизации, чиято мъдрост е съхранена от тайнствена организация, пазителка на вълнуващо откровение за човечеството от XXI век.

Знаете ли че…?
Мегалитният комплекс Стоунхендж е реконструкция на археолога Алекзандър Кейлър, която пресъздава автентичния вид на структурата в миналото?
Най-древното известно изображение на комета е намерено в китайска гробница в Ма Уонг Туй от II век пр.Хр.?
Свещените текстове на някои от най-важните и известни религии на планетата съдържат астрономическа информация, която отговоря на изискванията на съвременната наука?
В Китай също има надгробни пирамиди?
Картата на Пири Рейс (1513) показва територията на непокрита с лед Антарктида, с реките и планините й, чиято точност е потвърдена едва през 1957 г.?

Томас Родригес Мартинес (роден 1970) в момента е един от най-активните изследователи на древността.

Автор: Томас Мартинес Родригес Брой страници: 208
Категория: Художествена литература; Тайни и загадки Език: Български
Тегло: 0.355 кг.
Издател: Сиела Баркод: 9789542807667
Дата на издаване: 2010 г. ISBN: 9789542807667