Големите миграции – К. М. Костиал

0
(0)


Изпълнена с действие, обаяние и красота, "Големите миграции" разкрива предизвикателството на епичните пътешествия на животните – пътешествия, които се развиват на фона на великолепния свят на природата.

На един речен бряг в Африка мигриращите антилопи гну правят отчаян опит да пресекат водата, докато крокодилите гуляят с обезумялото стадо. На Фолкландксите острови след хиляди изминати километри албатросите отново образуват двойки за ежегодния размножителен период. За безкрайно много видове миграцията представлява драматично, опасно и съдбоносно занимание…

В един свят, където температурата и условията на сушата и в морето се променят в глобален аспект, ежегодните пътешествия на дивите видове се превръщат в истории на поразителна сила и явно желание за оцеляване. Невероятните картини – включително разтърсващи сцени, уловени от фотографи от световна класа, и емблематични за филма кадри – предлагат вълнуващ нов поглед върху мигриращите животни и удивителното им поведение, някои от които никога преди не са били наблюдавани или заснемани.
Автор К. М. Костиал
Издателство Егмонт България
ISBN 9789542705260
Година на издаване 2010
Корица Корица твърда
Страници 302

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.