Големите малки лъжи – Лиан Мориарти

Големите малки лъжи

„Големите малки лъжи“ по НBO в минисериала по едноименния бестселър на Лиан Мориарти участват едни от най-големите холивудски звезди Рийз Уидърспуун и Никол Кидман, които са и продуценти на филма. Към тях се присъединяват звездата от „Дивергенти“ и „Вината в нашите звезди“ Шейлийн Уудли, Зоуи Кравиц и любимецът на зрителите от „Истинска кръв“ Александър Скарсгард.

..Самотната майка Джейн пристига в градчето Пириуи с надеждата да започне нов живот с петгодишния си син Зиги. И да загърби болезненото си минало. Тя записва Зиги в местното начално училище, където се сприятелява с две други майки – Маделин и Селест. Маделин е забавна, общителна и емоционална. Тя помни всичко и не прощава на никого – особено на бившия си съпруг, който преди четиринайсет години я изоставя с новородената им дъщеричка. Селест привидно притежава всичко: изключителна красота, богат и грижовен съпруг, две прекрасни момчета близнаци. Въпреки това обаче тя винаги е необяснимо тревожна. Никой дори и не подозира високата цена, която Селест плаща, за да поддържа илюзията за съвършенство. Маделин и Селест вземат сдържаната и неуверена Джейн под крилото си, за да я предпазят от интригите на свръхамбициозните майки. И за да опазят собствените си тайни дълбоко скрити. По време на ежегодния маскен бал в училището някой умира. Дали става дума за убийство? Или е нелеп трагичен инцидент? Понякога малките лъжи, с които заблуждаваме себе си, могат да се окажат смъртоносни…

Лиан Мориарти е родена в Сидни през 1966 г. Получава магистърска степен по творческо писане от един от водещите австралийски университети, след което започва работа в областта на маркетинга и рекламата. След няколко години решава да започне собствен бизнес и основава малка рекламна агенция. След това започва работа като копирайтър на свободна практика. Тя решава да преследва другата си детска мечта и се захваща сериозно с писане. Допълнителен стимул й дават вече издадените книги на по-малките й сестри Никола и Жаклин Мориарти.

Лиан Мориарти е истинска световна сензация. Тя е една от най-продаваните съвременни австралийски писателки. Постига международен успех с романа „Тайната на моя съпруг“, продаден в над 3 милиона екземпляра и преведен на 40 езика. Той се задържа в класацията за бестселъри на „Ню Йорк Таймс“ в продължение на една година и е обявен за най-добра книга за 2013 г. от „Амазон“. Тя е първата австралийска авторка в историята, оглавила класацията на „Ню Йорк Таймс“ с романа „Големите малки лъжи“ още с появата му на пазара! Три от книгите й попадат едновременно в класацията на „Ню Йорк Таймс“, въпреки че не са част от поредица: „Големите малки лъжи“, „Тайната на моя съпруг“ и „Какво забрави Алис“! От романите й са продадени над 6 милиона екземпляра, а през 2015 г. е обявена за най-продаваната австралийска писателка!

Автор: Лиан Мориарти Брой страници: 416
Категория: Художествена литература; Криминални романи и трилъри; Бестселъри Език: Български
Тегло: 0.380 кг.
Издател: Хермес Баркод: 9789542615316
Дата на издаване: 14.01.2016 ISBN: 9789542615316