Гладуване за здраве – Скорпио проф. д-р Борис Смолянски

Храненето е от жизненоважно значение за човешкото здраве. То е необходимо за изграждането и постоянното обновяване на клетките и тъканите, за попълване на запасите от енергия и вещества, от които се образуват ензими, хормони и други регулатори на процесите на обмяната, имунитета и жизнената дейност. Но само балансираното и пълноценно хранене може да осигури полезни и нужни вещества на тялото. А всяко състояние на интоксикация в резултат на неправилно хранене се проявява като болест. Лечението е прочистване и възстановяване на баланса, освобождаване от излишните токсини, а единственият начин за това е прилагането на гладуване.

На читателите на тази книга се представят съвременни, научно обосновани подходи към прехода към лечебно и профилактично гладуване. В нея са разгледани същността и основните принципи за провеждане на пълно, непълно и частично гладуване, какви рискове може да крие то и кога трябва да се започне и прекрати.

В достъпна форма са предадени концепциите по въпроса на различни световноизвестни специалисти в областта на нутриционистиката:

* Програма за хранене и профилактично гладуване по Пол Брег
* Лечебно гладуване по Хърбърт Шелтън
* Някои становища за гладуването според системата на Ниши
* Варианти на гладуване в нетрадиционната медицина
* Най-нови открития на съвременната диетология
* Въздействие на гладуването върху здравето на човека
* Показания и противопоказания за лечебно гладуване
* Специални програми за успешно захранване след дълго въздържане от храна

Авторът на книгата, проф. д-р Б. Смолянски, е един от водещите диетолози в Санкт Петербург. На базата на своя дългогодишен опит той представя подробен преглед и анализ на различните методи за лечебно и профилактично гладуване. Същевременно разглежда и връзката между някои хронични заболявания и храненето, като предлага алтернативи за здравословно меню и специфични рецепти.

  • Корица:Мека
  • Брой страници:96
  • Баркод:9789547924017
  • ISBN:9789547924017
  • Каталожен номер:1020090
  • Жанрове:Алтернативна медицина
  • Тегло:1 kg