Гимнастика за ума – книга 2: Път към съвършенство – Дамян Глуховски

Гимнастика за ума – книга 2: Път към съвършенство

Животът е труден, понякога животът е жесток. Това се отнася до всички нас, без изключение, все едно дали човек е мъж или жена, стар или млад, беден или богат. Но в същото това време, животът може да е интересен, приятен и прекрасен, и затова си заслужава да се изживее докрай.

Малко са хората, които разбират, че животът им, добър или лош, до голяма степен зависи от самите тях, от техните мисли, от думите им и техните постъпки. А още по-малко са тези, които полагат усилия за да изградят в себе си онези добри навици и качества на харктера, които ще им помогнат в борбата със собствените си недостатъци и с трудностите в живота, за да го направят по-пълноценен и щастлив.

“Гимнастика на ума”, плод нa половин вековен труд на автора, е опит да бъдат подпомогнати читателите в търсенето на по-щастлив живот.

УВОД
Втората ми книга от поредицата „Път към съвършенството“ – „Гимнастика за ума“ е плод на многогодишна работа, започната още от ученическите ми години.
„Гимнастика за ума“ е своеобразна енциклопедия, обхващаща повече от 2 000 собствени мисли и афоризми по над 80 различни теми, извадени от десетки мои бележници, в които старателно записвах и многократно преработвах в продължение на 50 години много от мислите, преминали през главата ми.

Предлагам на читателите тези свои мисли, защото те оформиха моят мироглед и характер и ми помогнаха да изградя в себе си редица ценни качества, които на-правиха животът ми смислен, пълноценен и щастлив.
Силно се надявам тази книга и като цяло поредицата „Път към съвършенството“ да се превърнат в любими книги на младите хора не само в България, но и по целият свят, защото днес те са подложени на тотална манипулация от страна на телевизията, киното и рекламата, а и на всички останали медии и те трудно ще запазят своята собствена, самобитна самоличност и самостоятелното си мислене, без доброто възпитание и въздействие на вече позабравената от хората хубава и полезна книга.
Дамян Глуховски

Автор: Дамян Глуховски Брой страници: 232
Категория: Българска литература; Проза; Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.180 кг.
Издател: Изток-Запад Баркод: 9543212988
Дата на издаване: 10.01.2007 ISBN: 9543212988