Гилдията на магьосниците – Първа книга от поредицата "Черният Магьосник" – Труди Канаван

"Гилдията на магьосниците" от Труди Канаван е първият том от зашеметяващата нова фентъзи трилогия, която изобилства от магия и напрегнати приключения.

Всяка година магьосниците на Имардин се събират, за да прочистят улиците на града от скитници, просяци и престъпници. Овладели до съвършенство всички магически дисциплини, те знаят, че никой не може да им се противопостави. Но защитната им бариера се се оказва не чак толкова недосегаема, колкото са смятали.

Докато изкарват тълпата от града, едно младо момиче, разгневено от отношението на управниците към семейството и приятелите й, хвърля камък по бариерата, влагайки целия си гняв в този жест. За огромна изненада на всички присъстващи, камъкът преминава през щита и запраща един магьосник в безсъзнание на земята.

Това е нещо немислимо и най-ужасните страхове на гилдията се сбъдват – на свобода по улиците на града броди необучен магьосник. Момичето трябва да бъде намерено и то бързо, преди непокорната й сила да унищожи както нея, така и града, който е неин дом.

Автор Труди Канаван
Издателство MBG BOOKS
Поредица Черният магьосник
ISBN 9789542989011
Година на издаване 2012
Корица Меки корици
Страници 440