Гибелта на царете – Троя – книга 3 – Дейвид Гемел и Стела ГемелДревният свят се разкъсва от вражди, а на бойното поле пред портите на Троя се струпват верните на цар Агамемнон войски. Зад стените на Златния град Приам очаква развръзката на конфликта, възложил всичките си надежди на двама герои: любимия му син Хектор и страховития Хеликаон.
Войната започва. И докато враговете се опияняват от жаждата си за кръв, те знаят, че някои от тях – мъже и жени – ще станат герои: герои, които ще живеят вечно в историите, отекващи през вековете…

Трилогията, която започва с "Повелителят на сребърния лък" и продължава с "Гръмотевичнит щит", е вълнуващ нов прочит на мита за Троя, познат ни от Омировата "Илиада". В нея Дейвид Гемел успява по великолепен начин да вплете история, митове, легенди и собственото си въображение, за да създаде една алтернативна история, не по-малко жива и цветна от истинската.

"Троя" е последната завършена творба на Дейвид Гемел преди ненавременната му смърт. Тя го затвърждава като един от най-обичаните и уважавани автори на фентъзи от раждането на жанра до днес и е достоен епитаф на забележителната му кариера.

Дейвид Гемел (1948-2006) е един от най-обичаните майстори на героичното фентъзи. Автор е на над 30 книги в жанра. Светът го загуби на 28 юли 2006 г., две седмици след сърдечна операция.
Автор Дейвид Гемел и Стела Гемел
Издателство ИнфоДАР
ISBN 9789547613270
Година на издаване 2008
Страници 536