Гибелта на боговете – Ник Сполдинг

Гибелта на боговете

Низвергнатият магьосник Хедин се завръща след столетия скитничество. Избродил незнайни пътеки на познанието, премислил всички грешки на миналото, той си поставя за цел… нещо дръзко и немислимо. Всички сили на вселената му се опълчват – събратята му вълшебници, Алчните звезди, Адския пес Харм, дори самите богове. Единствените му помощници са неговият ученик, потайният му познайник Хрофт и златният змей Орлангур.
Забравени сили и древни същества, родени в зората на времето, простосмъртни, вълшебници и богове се страхуват, че е настъпил мигът за вселенска промяна, предизвикана от магьосника в изгнание с титлата Позналия Мрака.
Сблъсъкът разтърсва Световния порядък.
С “Гибелта на боговете” Николай Данилович Перумов доказва, че въображението няма граници. С умението на сценограф той сътворява множество светове, удивително реалистични и пълнокръвни. Изгражда героите си, изцяло отричайки досадния стереотип добри-лоши. Воден от маниакалния си интерес към историята, руснакът превръща баталните сцени в романа си в образец на военна стратегия и тактика.
“Гибелта на боговете” е удостоен с награда за най-добър фентъзи роман за 2003 година, а руските читатели единодушно го обявяват за най-успешната книга на Перумов.

Автор: Ник Сполдинг Брой страници: 664
Категория: Художествена литература; Фантастика и фентъзи Език: Български
Тегло: 0.550 кг.
Издател: Ера Баркод: 500398
Дата на издаване: 2004 г. ISBN: 500398