Гибелна вълна (Сага за вода и огън 2) – Гибелна вълна (Сага за вода и огън 2) Научна фантастика, фентъзи и хорър / Егмонт-България Дженифър Донъли

Епичната морска приказка започната от Дженфър Донъли с „В морските дълбини“ продължва с „Гибелна вълна
История митична, вълшебна, опасна и примамлива като самото море, от което се ражда.

Дълбоко в океана, в свят не толкова различен от нашия, живеят морските хора. Тяхното общество се разпростира през морета и води по цялото земно кълбо…

Серафина, Нийла, Линг, Ава, Бексерафина, Бека и Астрид, шест русалки от царства, разпръснати по морета и океани, са призовани от водачката на речните вещици да научат невероятна истина: русалките са директни наследнички на могъщите магове, управлявали изчезналата империя Атлантида. Древното зло, унищожило я преди хилядолетия, оживява отново и единствено те могат да го победят. За целта трябва да намерят вълшебните талисмани, принадлежали на великите магове.

Докато ги търсят, Серафина и Нийла откриват в себе си неподозирана смелост и хитрост. Изправят се пред опасност и смърт и преживяват предателство, изненадващо като гибелна вълна.

Поредица „Сага за вода и огън“ е проект на Disney Publishing Worldwide. По разказ на самата Дженифър Донъли, вдъхновението за историята идва от рокля на дизайнера Александър Макуин, която тя вижда на ретроспективната изложба „Дива красота” в музея Метрополитън.

„Колекцията на Макуин беше изложена в сенчести, прилични на кутии за бижута стаи и минаването през тях беше като разходка в мрачна приказка. В някои от стаите свиреше музика. В други, вееше вятър и виеха вълци. А роклите – роклите, бяха толкова красиви и страховити, че беше болезнено да се гледат. Бяха направени от плат и нишки, но в тях имаше и други неща. Имаше рога и черепи. Тръни, цветя и пера.
И емоции.
Любов, копнеж, желание, съжаление – това, беше втъкано във всеки бод. Можех да ги почувствам.

Минавах през стаите като в мъгла, покрай дрехи, вдъхновени от историята, поп културата, дивите животни. А в последната стая, беше разположена колекция, вдъхновена от морето, която ме изуми.
Имаше дрехи, които изглеждаха изтъкани от вълни или съшити от морски водрасли. Имаше рокля, направена от мидени черупки и друга, изработена от морски охлюви. Чуваше се шум на плискаща се вода, а отгоре – на голям екран – течеше видео на млада жена, потъваща бавно във водата, а роклята ѝ се стелеше на талази около нея.

Коя беше тя? Офелия? Виола? Не знаех. Знаех само, че бях омагьосана от визията на Маккуин за морето – красиво и пленително, но и вероломно и мрачно.
В този миг знаех, че трябва да напиша история за него. “

♦ ♦ ♦

Дженифър Донъли е родена на 16 август 1963 г. Отраснала е в Ню Йорк, в окръзите Люис и Уестчестър, и е посещавала университета Рочестър, където завършва английска литература и европейска история. Става известна с историческия си роман „Северно сияние“, за който получава медал Карнеги през 2003 г. „Революция“, който излиза през 2010 г. също печели няколко награди.
Дженифър живее в Хъдсън Вали в Ню Йорк заедно със съпруга си, дъщеря си и три спасителни кучета.

  • Корица:Мека
  • Брой страници:312
  • Препоръчано:Аз чета
  • Баркод:9789542713616
  • ISBN:9789542713616
  • Жанрове:Приключенски, Тийнейджърски, Фентъзи
  • Тегло:1 kg