Фокус бокус – Кърт Вонегът

Фокус бокус

Кърт Вонегът (1922 – 2007) е автор на 14 романа, повечето от които стават бестселъри, както и на редица разкази, пиеси и есета, в които социална сатира и черен хумор се преплитат със сюрреализъм и антиутопия. Романите на Вонегът, който често влиза в ролята на съдник на обществото, се превръщат в класика на американската контракултура, а авторът – в литературен идол, особено за младите през 60-те и 70-те години на миналия век. Измежду предпочитаните теми в творбите на Вонегът са дехуманизацията, породена от технологиите, a също сексуалността и насилието и митовете, свързани с тях. „Фокус бокус” (1990) е последният значим роман на Кърт Вонегът – едновременно мрачен и комичен, страховит и забавен, изпълнен с откровени подигравки, искрено съчувствие и блестяща самоирония.

Истински триумф! „Фокус бокус” се нарежда сред най-добрите му книги. Вонегът отново се прицели в десятката и този път я улучи.
Джоузеф Хелър

Philadelphia Inquirer

Стилът на Вонегът е лек, но сатирата му плете мрежа от черен хумор с разтърсваща сила.
Seattle Times
Сърцето Като с магическа пръчка Вонегът сътворява един умопомрачителен бъдещ живот. Силно ангажиран писател, той се надява светът да стане по-добро място.
USA Today

Автор: Кърт Вонегът Брой страници: 296
Категория: Художествена литература; Световна литература Език: Български
Тегло: 0.300 кг.
Издател: Фама Баркод: 9789545974205
Дата на издаване: 2012 г. ISBN: 9789545974205