Фитнес хранене –

Фитнес хранене

•Балансирано енергийно хранене
•Съставяне на фитнес меню
•Рецепти за активно спортуване

Ако максимата "Човек е това, което яде" е вярна, хората, които спортуват, трябва да се хранят така, че да могат да бъдат бързи, силни и издръжливи. Науката за храненето при активен начин и живот и спортуване дава ясна и практическа информация, която може да се използва от всеки с цел да подобри своето самочувствие и да поддържа спортната си форма.
Балансираното хранене е важно за всеки – бил той мъж, жена или дете. Диетата, препоръчвана на хората, които спортуват, е и диета, която е здравословна по принцип. Тази книга е своеобразен пътеводител за всекидневното хранене при активен начин на живот. В нея има съвети за всеки – за подрастващи и млади хора, за жени и мъже, за вегетарианци и месоядци.
Днес все повече хора се интересуват от здравословното хранене и са наясно с неговите правила – по-малко захари и мазнини, повече фибри и екологични продукти, а също и по-малко сол. Но са малцина тези, които превръщат тези принципи във всекидневни вкусни блюда – и ето тук те могат да намерят изобилие от рецепти, които да улеснят планирането на менюто и приготвянето на храната за кратко време. Разгледани са разнообразни видове храни, които могат да бъдат включени с успех в менюто на хората с активен начин на живот. Рецептите покриват всички видове хранения и повечето от тях могат да бъдат приготвени за минути. Някои рецепти са специално предназначени за вегетарианци. Към всяка рецепта е добавена енергийната й стойност и полезните вещества, които доставя храната. По този начин лесно можете да построите менюто си с правилно съотношение на хранителните вещества.
Храната, която приемате всеки ден, влияе на вашето здраве, на способностите ви да живеете активно и да спортувате, да се чувствате във форма и да имате постижения в тренировките си.

Категория: Спорт, хранене и здраве Език: Български
Издател: Хомо Футурус Тегло: 0.383 кг.
Баркод: 9789548231541
Дата на издаване: 2007 г. ISBN: 9789548231541
Брой страници: 200