Фантасмагория – Джулия Брус


"Фантасмагория" е енциклопедичен атлас за легендарни създания, омагьосани същества и магични чудовища, основно ръководство за невероятни приказни и злокобни създания и разказва историите, които са ги направили известни – от древни легенди до съвременни филми. Открийте как да мумифицирате тяло! Запознайте се с позволеното и непозволеното, когато се разправяте със зомби или гном! Научете се как да разпознавате вещиците и магьосниците! Никога не се знае кога някой съвет може да потрябва.
Вижте драмата на кръвожадните същества, променящите формата си демони и огромните морски чудовища, оживели в снимки, илюстрации и рисунки. Не пропускайте да прочетете любими приказки за феи, змейове, омагьосани принцове и принцеси. Вижте на картите къде са живели митичните чудовища… Но внимавайте! Все още не сме напълно наясно с възможностите им…

Джулия Брус е написала множество книги за деца и тийнейджъри по история и популярни науки. За първи път интересът й към легендарните чудовища се разпалва, когато 9-годишна отива на почивка край Лох Нес и вижда нещо във водата… Дълги години е работила в Природонаучния музей в Лондон. Днес живее в Оксфорд със семейството си и феите в дъното на градината й.
Автор Джулия Брус
Издателство Унискорп
ISBN 9789543302970
Година на издаване 2010
Корица Корица твърда
Страници 144