Език мой – враг мой – Дейвид Стийбъл


За преодоляване недоразуменията и нарушената комуникация са написани много книги. Тази, която сега държите в ръцете си, се фокусира върху стратегиите за справяне със сериозните различия в мненията.
В тази книга ви предстои да се запознаете с основните правила за създаване на успешна стратегия в общуването.
Казано най-простичко, стратегията е подход, който ви помага да постигнете набелязаната цел.
Тук няма да ви обучаваме как да си съставите стратегия с цел манипулация. Тази книга ще ви насочи как да си разработите ефективна стратегия, която ще убеди хората да ви сътрудничат в разрешаването на проблема.
Вероятно сега си казвате, че подготовката на стратегията изисква много време. Често обаче никой не разполага с толкова много време. Разполагате само с някакви си десет минути преди важно съвещание. Или дори още по-лошо – налага се да реагирате на момента. В реалния свят обикновено е точно така – за да получите онова, което искате, трябва да измислите най-точния подход точно сега.
Тази книга ще ви помогне да го направите. Тя ще ви запознае с един простичък, систематичен начин как да мислите стратегически. А ежедневното практикуване на методите, предложени в нея, ще ви научи не само как да планирате предварително, а и как да постигате победа в споровете с вашите противници.
Подарете на опонента си друг екземпляр от тази книга!
Ще кажете: дори и да ми е враг?
Особено, ако ви е враг! Разрешаването на проблемите ще стане далеч по-лесно, ако не само вие сте единственият, който се опитва да го направи. Запознавайки отсрещната страна с метода на стратегическата комуникация, ще намалите драстично риска от навлизане на спора в задънена улица.
Ала независимо дали опонентът ви има или няма желание да ви сътрудничи, вие не се страхувайте – смело напред, въоръжени с методите на стратегическата комуникация! Можете да ги използвате независимо от тактиката, с която борави той.
Автор Дейвид Стийбъл
Издателство Кръгозор
ISBN 9547711059
Година на издаване 2005
Корица Меки корици
Страници 228
Формат 21/14
Език Български