Еврото – утрешните ни пари – Йосиф Аврамов

Еврото – утрешните ни пари

Книгата "Еврото – утрешните ни пари" е първото издание у нас, изцяло посветено на предстоящото въвеждане на еврото като официална валута у нас. То е богато илюстрирано с цветни и черно-бели илюстрации, на монети и банкноти. Консултанти на автора са изтъкнати експерти по парично обращение от БНБ и търговските банки.
В книгата се разглежда историята на въвеждането на еврото – първоначално като безналична, а след 1. 01. 2002 г. и като налична единна валута на 12 страни от Еврозоната, както и конвергентните (Маастрихтските) критерии за присъединяването към нея на новоприсъединилите се страни в ЕС. Направена е прогноза за това, кога те ще сторят това. В нея е акцентирано на способите за разпознаване на истинските от фалшивите евробанкноти, като подробно са посочени основните характеристики на седемте купюра от 5, 10, 20, 50, 100, 200 и 500 евро. На осемте купюра евромонети, които имат и своя национална страна, също е отделено подобаващо внимание.
Книгата е предназначена освен за банкери, брокери и оператори от валутно-обменни бюра, касиери в хотели, ресторанти и търговски обекти (хипермаркети, МОЛ центрове и др.), за студенти и докторанти в областта на финансите и търговията и преди всичко за широк кръг читатели от всички професионални, възрастови и обществени групи, за които еврото ще стане ежедневие и те ще извършват с него всяка своя покупка.

Автор: Йосиф Аврамов Брой страници: 97
Категория: Икономика и мениджмънт; Висше образование Език: Български
Тегло: 0.250 кг.
Издател: УИ "Св. Климент Охридски" Баркод: 9540722322
Дата на издаване: 2010 г. ISBN: 9540722322