Европа – справочник – Ханс Йорг Шрьотер

Европа – справочник

Политика, икономика, история и култура.

Ханс-Йорг Шрьотер е доктор на юридическите науки, специалист по международно право, висш служител в германското правителство, пряко ангажиран с дейността на редица европейски институции.
Справочникът съдържа най-нови политически и икономически данни за настоящите и бъдещите страни-членки на Европейския съюз. Представени са всички организации на новия стар континент – възникването и развитието им, предизвикателствата, с които неизбежно се сблъскват. Откроява се структурата на управление на съвременна Европа и взаимодействието ù с останалия свят.
Обединена Европа ще бъде една от реалностите на ХХI-то столетие. Независимо дали става дума за свободата на пътуванията, за общата валута, или за огнища на кризи, динамиката на процесите неизменно се отразява върху качеството на живота. Във време, когато позициите и оценките не винаги са единни, само задълбоченото познаване на строгите факти би довело до един по-верен поглед върху предимствата и отговорностите, които предполага действителната принадлежност към традициите, културата, политиката и икономиката на днешна и най-вече на утрешна Европа.

Автор: Ханс Йорг Шрьотер Език: Български
Категория: Икономика и мениджмънт; История и археология; Политика Тегло: 0.250 кг.
Баркод: 954844075Х
Издател: Рива ISBN: 954844075Х
Брой страници: 240