Етническа и религиозна мозайка на България: празници, обичаи, светилища – Ибрахим Карахасан-Чънар

0
(0)

Ибрахим Карахасан-Чънар – едно от талантливите и утвърждаващи се присъствия сред българските писатели през новия век, отново ни заинтригува с интересен и увлекателен сюжет. Настоящата му книга ни въвежда в "градината със сто цветя" – в необятната тематика на етническите и религиозни общности в България – тяхната история, празници, обичаи и култура. Надарен с прозорливост и интуиция, авторът се впуска в атрактивно пътешествие в света на малцинствата, свят изпълнен с много мистика и вълшебства, свят, който никога не е безинтересен.

Етническа и религиозна мозайка на България“ е книга за видимото и невидимото във взаимоотношенията, за разбирателството и толерантността. Тя носи в себе си кодирано послание: ще запазим ли хуманността и добротата си, разбирането към "различния" от нас в екстремални условия? Авторът определено вдъхва оптимизъм в творбата си и загатва, че най-интересното предстои, че ни очакват още вълнения, които ще влеят живителни сили на обществото ни.

Главните герои в книгата са етническите и религиозни малцинства с многото им лица и чудатости. Сюжетът наистина е една мозайка, която като я подредиш докрай, виждаш цялата картина. Тя е реалистична, може би малко носталгична, но нарисувана във времето от всички малцинства в България. На фона на политическите и социални контрасти, перфектната сюжетна линия превръща книгата почти в класика в областта на културономията.

  • Корица:Мека
  • Брой страници:288
  • Общи:От български автор
  • Баркод:9789546078261
  • ISBN:9789546078261
  • Жанрове:Етнография и фолклор, Културология, Религия
  • Тегло:1 kg

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.