Ерата на погрешимостта – Сиела / Сиела Джордж Сорос

0
(0)

Какво не е наред с Америка? Защо войната срещу тероризма е обречена? Пред какви предизвикателства е изправен днешният световен ред? Къде е мястото на гражданското общество в него? Може ли Европейският съюз да се превърне в прототип на глобалното отворено общество? Какви са измеренията на световната енергийна криза? Как да осигурим балансирано развитие на световната икономика и да преодолеем недостатъците на глобализацията?

Това са част от въпросите, на които известният финансист и филантроп Джордж Сорос се опитва да намери отговор, разглеждайки проблемите на света през призмата на собствената си философия, от която се е ръководил както в работата си на финансовите пазари, така и във филантропската си дейност.
Сорос изразява мнението си, без да крие своите пристрастия, и това прави изложението му живо и въздействащо, донякъде спорно, съвсем присъщо на човек, който не притежава съвършеното познание, но си дава ясна сметка за това.

♦ ♦ ♦

Джордж Сорос е американски финансист и милиардер от еврейско-унгарски произход. Роден е в Унгария през 1930 г. Ръководител е на инвестиционния фонд "Сорос" и основател на мрежата фондации "Отворено общество", чрез които е дарил през годините над 6 милиарда долара в подкрепа на демократичните промени и общественото развитие на над 30 държави по света. Списание "Тайм" го нарежда сред стоте най-влиятелни личности на планетата за 2007 година. Автор е на няколко бестселъра, между които „Балонът на американското превъзходство”, „Гаранции за демокрация”, „Новата парадигма на финасовите пазари. Кредитната криза от 2008 година и какво означава тя” и други.

  • Корица:Мека
  • Брой страници:267
  • Баркод:9789542800859
  • ISBN:9789542800859
  • Каталожен номер:2230
  • Жанрове:Икономика, Политически, Публицистика

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.