Ерата на погрешимостта – Джордж Сорос

Ерата на погрешимостта

Какво не е наред с Америка? Защо войната срещу тероризма е обречена? Пред какви предизвикателства е изправен днешният световен ред? Къде е мястото на гражданското общество в него? Може ли Европейският съюз да се превърне в прототип на глобалното отворено общество? Какви са измеренията на световната енергийна криза? Как да осигурим балансирано развитие на световната икономика и да преодолеем недостатъците на глобализацията?
Това са част от въпросите, на които известният финансист и филантроп Джордж Сорос се опитва да намери отговор, разглеждайки проблемите на света през призмата на собствената си философия, от която се е ръководил както в работата си на финансовите пазари, така и във филантропската си дейност.
Сорос изразява мнението си, без да крие своите пристрастия, и това прави изложението му живо и въздействащо, донякъде спорно, съвсем присъщо на човек, който не притежава съвършеното познание, но си дава ясна сметка за това.

Джордж Сорос е ръководител на инвестиционния фонд "Сорос" и основател на мрежата фондации "Отворено общество", чрез които е дарил през годините над 6 милиарда долара в подкрепа на демократичните промени и общественото развитие на над 30 държави по света.
Наскоро списание "Тайм" нареди Джордж Сорос сред стоте най-влиятелни личности на планетата за 2007 година.

Автор: Джордж Сорос Брой страници: 368
Категория: Художествена литература; Политика Език: Български
Тегло: 0.330 кг.
Издател: Сиела Баркод: 9789542800859
Дата на издаване: 2007 г. ISBN: 9789542800859