English for You 4. Учебник за 8. клас с интензивно изучаване на английски език – Дейвид А. Хил, Карла Мескил, Красимира Рангелова

English for You 4. Учебник за 8. клас с интензивно изучаване на английски език

Учебният комплект ENGLISH for YOU 4 (ниво В1 според Общата европейска езикова рамка) е предназначен за учениците от 8. клас с интензивно изучаване на английски език.
Учебникът съдържа седем тематично и граматично обособени модула. Всеки модул е съставен от пет раздела: Zoom in on Listening, Zoom in on Grammar, Zoom in on Reading, Zoom in on Vocabulary, Zoom in on Writing. Независимо че фокусът е върху конкретно езиково умение, във всеки раздел се развиват интегрирано всички езикови умения – от слушане към говорене, от четене към писане. Четирите езикови умения се затвърдяват чрез задачи и упражнения с внимателно степенувана прогресия на сложност. Организацията на учебния материал дава възможност за плавен преход от контролирана езикова практика към свободна комуникация по изучаваните теми. В учебника са разработени целенасочено различни типове сертификатни упражнения, които подготвят учениците за бъдещи изпити и изграждат умения за работа с такъв вид задачи.
В учебника са включени следните езикови файлове: Project Work – задачи за създаване на проекти по изучаваните теми, Write Ahead – обобщение на типовете задачи за писане, стратегии за писане и образци, Grammar at a Glance – обобщение на изучения граматичен материал, Wordlist – двуезичен речник на изучаваните думи с транскрипция на изговора на думите, както и Audioscript, който съдържа текстовете на звукозаписите.

Карла Мескил (САЩ) е професор по чуждоезиково обучение и образователни технологии. Изучава и преподава как хората учат чужд език с помощта на технологиите. Има богат опит в преподаването и обучаването на учители и наставници на млади учители от цял свят. Д-р Мескил е специализирала изучаване на чужд език с помощта на компютърните технологии, създаване и оценяване на мултимедийни материали за чуждоезиково обучение, както и употребата на технологиите за подобряване на владеенето на чужд език. Д-р Мескил е съставила и водила курсове по прилагането на технологиите за чуждоезиково обучение, както и изследователски семинари по изучаване на чужд език и технологии за преподаване. Професор е в катедра „Образователна теория и практика” в университета в Олбани към Държавния университет на Ню Йорк.
Дейвид А. Хил (Великобритания) е преподавател по английски език и ментор на учители. Интересите му са фокусирани най-вече върху преподаването на английски език, литературата, обучението на учители и съставянето на учебни материали. Изнасял е множество лекции, водил е уъркшопове и семинари. Автор и съавтор е на популярни материали за изучаване на английски език, публикувал е статии, писма и литературни рецензии в престижни международни издания за чуждоезиково обучение. Интересува се и от европейско изкуство и архитектура, свири на китара и пише поезия. В момента е асистент-ментор в Института за езиково обучение в Норич, където работи всяко лято.
Красимира Рангелова е квалифициран приложен лингвист със специализация по чуждоезиково обучение. Има дългогодишен опит в преподаването на английски като втори чужд език в разнообразна мултикултурна образователна среда, в България и в чужбина. Преподавателската ѝ практика обогатява нейните изследвания върху когнитивните процеси, засягащи ученето на чужд език. Създала е редица иновативни педагогически приложения на телекомуникациите в изучаването на език и култура. Има множество публикации в сферата на чуждоезиковото обучение. Автор и съавтор е на широко употребявани материали за английски като втори чужд език. Преподавала е в катедра „Англицистика и aмериканистика” на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, в Института за чуждестранни студенти, в Чуждоезиковия център в София и др. В момента д-р Рангелова преподава в програмата за интензивно изучаване на английски език в Държавния университет на Ню Йорк, както и в университета в Олбани към Държавния университет на Ню Йорк.

Автор: Дейвид А. Хил; Карла Мескил; Красимира Рангелова Категория: 8-ми клас; Учебници; Английски език
Издател: Просвета
Дата на издаване: 2009 г. Брой страници: 164
Език: Английски/Български Тегло: 0.350 кг.
Баркод: 9789540123059 ISBN: 9789540123059