Енциклопедия на татуировките – Винс Хемингсън


Основно ръководство за боди арт!

Младите хора обръщат особено внимание на боди арта. Като че ли почти няма младеж без пиърсинг и татуировки. Затова настоящото издание ще им бъде от голяма полза. Тук те ще открият, че татуировките всъщност носят дълбокия смисъл на вековете и на човешкия опит, духовността на много и древни култури, изключителен символизъм.

Ще разберат, че татуировката не е просто една картинка на тялото, а открито отношение на носещия я към света. С нея той може да покаже привързаността си към родина, близък приятел или любов, да афишира своите религиозни схващания или професионална принадлежност, или пък да напомня за починал. Едновременно с това в книгата са представени техниките на художниците на татуировки и голям набор от идеи, които читателят може да заимства при своята татуировка.

Изкуството на боди арта е безкрайно креативно, изисква технически умения и артистичен похват. Тази книга представлява основно ръководство за боди арт и художници на татуировки. В качеството си на такава, тя ще помогне на художниците на татуировки да поддърхаг ясна представа за принципите и техниките, прилагани в успешното татуиране и ще ги запознае с историята на различни образи и мотиви н създаването на традиционна иконография и модерни символи.

Ако обмисляте възможността да си направите татуировка, илюстративният материал и обясненията за символичното значение на татуировките, представени в тази книга, ще послужат не само за информация, но и за намиране на вдъхновение.


Автор Винс Хемингсън
Издателство Книгомания
ISBN 9789549817812
Година на издаване 2010
Корица Луксозна твърда корица
Страници 224