Eлизабет Тейлър. Клеопатра на Холивуд – София Бенуа

Eлизабет Тейлър. Клеопатра на Холивуд

Елизабет Тейлър е „кралицата на Холивуд“ по време на неговия разцвет, три пъти удостоявана с наградата „Оскар“. Личният й живот привлича вниманието на публиката не по-малко от актьорските й изпълнения – красавицата се е омъжвала цели осем пъти.
За ролята си на Клеопатра в едноименния филм през 1961 година тя получава невероятния за онова време хонорар – 1 милион долара! Оттогава последователките на модата в цял свят подчертават очите си „като Клеопатра“, ярко гримирани по примера на Тейлър. А самата „Клеопатра на Холивуд“ се омъжва за „Марк Антоний“- актьора Ричард Бъртън. В отношенията на звездната двойка има всичко: внезапно пламнала страст, откровени признания, безкрайно щастие, изблици на ревност и гняв, скандали, сдобрявания, сватба, развод, отново сватба и отново раздяла…После идват другите мъже, другите бурни връзки, а с тях – алкохолът, наркотиците и болестите.
Последният истински приятел на Лиз Тейлър е Майкъл Джексън. Когато научава за трагичната му смърт, тя изпада в силен стрес и постъпва в болница.
„С времето започваш да съжаляваш за всички извършени от теб грехове, както и за някои, които още не си направил“, признава веднъж великата Тейлър.

Автор: София Бенуа Брой страници: 232
Категория: Автобиографии и биографии; Изкуство и фотография Език: Български
Тегло: 0.300 кг.
Издател: Паритет Баркод: 9786191531288
Дата на издаване: 03.03.2017 ISBN: 9786191531288