Елитни убийци – Сър Ранулф Файнс

Елитни убийци

Четирима британски офицери от Британските спецчасти (SAS) умират един след друг, а причините за смъртта се приписват на нещастно стечение на обстоятелствата или заболяване. Не след дълго се установява общата нишка, свързваща жертвите: участието им във военна мисия из пустинните райони на султаната Оман, където са воювали на страната на султана и в резултат на действията им животът на съперникът шейх е непоправимо разрушен. Шейхът наема професионалните убийци, известни като „Клиниката”, които последователно и хладнокръвно да елиминират нарочените бойци и да спасят гордостта му. Същите наемни убийци сега са под прицела на нелегална група от SAS, действащи под името „Перата”, събрали се да проследят „Клиниката” и да въздадат възмездие за смъртта на офицерите. Дали ще успеят да спрат професионалните убийци и силата, която движи „Клиниката” и се води от своето брутално разбиране за справедливост? Бившият офицер от SAS, елитен боец и прочут изследовател, Сър Ранулф Файнс използва изключителните си познания, за да изгради удивителен трилър, вече превърнат и в мащабна кинопродукция с участието на Робърт де Ниро, Джейсън Стейтъм и Клайв Оуен.

Ранулф Файнс е посетил най-опасните и трудно достъпни места по света. Неколкократно е бил на косъм от смъртта. Открил е изгубения град Убар в Оман, пръв в света е достигнал до двата полюса по сухопътен маршрут и също така е първият човек, прекосил Антарктика без подкрепа. През 1993 г. Кралица Елизабет го награждава с Ордена на Британската империя за “човешко усилие и благотворителност”.

“Завладяващ роман за действително съществувал отряд от британци, поели задължението да елиминират банда хладнокръвни наемни убийци. Високооктанов съспенс и неумолимо преследване на всяка страница.”
The Time

“Нещо винаги се обърква, дори в най-изкусно замислените планове. Важно е да се намерят хора, готови да поемат този риск. ”
Сър Ранулф Файнс

Автор: Сър Ранулф Файнс Брой страници: 424
Категория: Художествена литература; Криминални романи и трилъри Език: Български
Тегло: 0.511 кг.
Издател: Локус Пъблишинг Баркод: 9789547831544
Дата на издаване: 01.09.2011 ISBN: 9789547831544