Експериментална психология – Бари Х. Кентауиц, Дейвид Дж. Елмс, Хенри Л. Родигър ІІІ

Видните изследователи Кентауиц, Родигър и Елмс приемат базиран на примери подход към основите на изследователската методология. Техният текст е организиран по теми, например изследване на човешките фактори, ученето, мисленето и решаването на проблеми – уникална характеристика, която помага на студентите да свържат понятията на здравата методология с техните практически приложения. Тъй като авторите използват дузини внимателно подбрани примери от реалния свят, студентите могат да разберат въпросите и проблемите, които се появяват при провеждането на изследвания. По-важното: те могат да развият разбиране как да прогнозират и да решават проблемите в собствените им изследвания.

Кое е новото в това издание?

  • Това е пълна преработка и осъвременяване на класически текст и отразява най-новите насоки на Американската психологическа асоциация за стила.
  • Авторите са осъвременили изследванията, използвани за илюстрация в цялата книга, добавяйки актуални позовавания и по-интересни примери по теми като ефекти на взаимодействието в когнитивния контрол, зрителна острота и използване на модели за обясняване на умственото натоварване.
  • Това издание включва по-интегрирано представяне на генетиката и когнитивната невронаука.ата и когнитивната невронаука.

Автор Бари Х. Кентауиц, Хенри Л. Родигър ІІІ, Дейвид Дж. Елмс
Издателство Изток-Запад
ISBN 978-954-321-972-2
Година на издаване 2011
Корица Корица твърда
Страници 592