Египетският код – Робърт Бовал

Египетският код

Драматичното развитие на „Загадката Орион“!

„Загадката Орион“ представи една много оригинална и вече прочута в цял свят теория за връзка между пирамидите в Гиза и съзвездията в небето. Книгата стана предмет на остри дебати в научната общност.
„Египетският код“ развива връзката небе-земя и отправя предизвикателство към отдавна възприетото от мнозина египтолози становище, че пирамидите са били гробници, чиято основна цел е била да приютят телата на мъртвите царе. В добавка към тази теория Робърт Бовал разкрива изумителен „Велик общ план“, който включва и великолепните храмове в Горен Египет.

„Египетският код“ е различна от всички други книги и подхожда към египетската цивилизация по невиждан досега начин. Много е изписано относно това „как“ египтяните са успявали да ориентират монументалната си архитектура с такава прецизност, но въпросът „защо“ винаги си е оставал без отговор. Защо древните са обръщали толкова голямо внимание на астрономическите ориентации? И каква функция, практична или символична, се крие зад подобно разположение?

Автор: Робърт Бовал Брой страници: 376
Категория: Художествена литература; Тайни и загадки Език: Български
Тегло: 0.470 кг.
Издател: Бард Баркод: 9789545859878
Дата на издаване: 19.01.2009 ISBN: 9545859878