Една арабска принцеса: кн.2 Споделени тайни – Джийн Сасън

Една арабска принцеса: кн.2 Споделени тайни

Борбата за равни права на жените в Близкия изток продължава..

Джийн Сасън изравя дълбоко скритите тайни на живота в Близкия изток вече повече от двайсет години. Разказани от името на Султана ал Сауд, книгите ѝ разбулват пред очите на целия свят потресаващите ограничения, с които жените там продължават да се сблъскват и днес. Провокирани от огромния интерес към „Една арабска принцеса: Още сълзи под воала”, в най-новата си книга Сасън и принцеса Султана разкриват актуална информация за съдбата на жените в региона. Въпреки крехкия напредък в социалните нагласи принцесата и съмишлениците ѝ все още са принудени да пазят в тайна дейността си. С риск за живота и здравето си те продължават да помагат на жени, жертви на насилие. Дъщерята на принцесата работи тайно като доброволец в бежански лагер. Младата д-р Мина не спира да лекува пострадали жени и да ги насърчава да се борят за правата си. А Фатима – изоставената майка на близнаци, спасена от принцесата, вече живее и работи в един от кралските дворци. В същото време се сблъскваме и с безпощадната съдба на хиляди невинни жени от Пакистан, Сирия и Ливан – жертви на военните конфликти там…

Една арабска принцеса: Споделени тайни е поредното безспорно доказателство, че макар скрито и безшумно борбата за равни права на жените в Близкия изток продължава.

Втората книга от поредицата „Преживяно“, трилогията "Принцеси". Твърди се, че е по истински случай и разкрива разтърсващи факти за живота зад фереджето в Саудитска Арабия. Идентичността на Султана (псевдоним на героинята) е прикрита, за да се осигури нейната безопасност. Първата книга Още сълзи под воала е в списъка на бестселърите на „Ню Йорк Таймс“ в продължение на 13 седмици.

Джийн Сасън има широк спектър от интереси, който включва правата на жените, правата на животните, хуманитарните и политически въпроси, като тези, които в момента вълнуват Близкия изток. Тя е страстен читател и колекционер на книги, предимно за пътешествия от 18ти и 19ти век. Отличава се с невероятно любопитство към света и високо цени историите на хората и техния опит.

Автор: Джийн Сасън Брой страници: 336
Категория: Автобиографии и биографии; Художествена литература; Романтични романи; Исторически романи Език: Български
Тегло: 0.360 кг.
Издател: Ера Баркод: 9789543893737
Дата на издаване: 01.02.2016 ISBN: 9789543893737