Една арабска принцеса: кн.1 Още сълзи под воала – Джийн Сасън

5
(1)

Една арабска принцеса: кн.1 Още сълзи под воала

Потресаващите тайни за живота в едно от най-богатите, но и най-консервативни кралства в света.

Една арабска принцеса: още сълзи под воала„.

Световноизвестната авторка Джийн Сасън изравя дълбоко скритите тайни на живота в Близкия изток вече повече от двайсет години. Разказани от името на Султана ал Сауд, нейните книги разбулват действителността в Саудитска Арабия пред очите на целия свят и разкриват потресаващите ограничения, с които жените там продължават да се сблъскват и до днес. В новата си книга принцеса Султана прави ярко описание на живота през 2014 г. в едно от най-богатите, но и най-консервативни кралства на планетата. Това е свят, в който мъжете настойници продължават да контролират всеки аспект от битието на жената – от това за кого ще се омъжи, до това къде и дали ще работи. От множеството си разговори с представителки на нежния пол принцесата подбира историите, които са ѝ направили най-силно впечатление. Султана води привилегирован живот, обградена от разкош и прислуга, но дори и тя трябва да се крие, за да успее да огласи всички тези покъртителни разкази на жени, които са бити, презирани и дори убивани заради смелостта си. Вече няколко десетилетия принцесата усилено се бори за правата на жените в мюсюлманските държави. Нейната благотворителна дейност включва издържката на 700 семейства, като основната ѝ грижа е всички техни деца да получат образование.

„Една арабска принцеса разказва“ е книга от поредицата „Преживяно“ и първата от трилогията за принцесата на писателката Джийн Сасън. Това е втората книга на авторката. Твърди се, че е по истински случай и разкрива разтърсващи факти за живота зад фереджето в Саудитска Арабия. Идентичността на Султана (псевдоним на героинята) е прикрита, за да се осигури нейната безопасност. Книгата е сред списъка на бестселърите на „Ню Йорк Таймс“ в продължение на 13 седмици. Трилогията „Принцеси“ съдържа следните книги: „Една арабска принцеса разказва“, „Дъщерите на принцеса Султана“, „Принцеса Султана — животът продължава „.

Автор: Джийн Сасън Брой страници: 352
Категория: Автобиографии и биографии; Художествена литература; Романтични романи; Исторически романи; Бестселъри Език: Български
Тегло: 0.260 кг.
Издател: Ера Баркод: 9789543893300
Дата на издаване: 29.01.2015 ISBN: 9789543893300

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.