Едит Пиаф. Живот в песни – Давид Льоле – Ело

Едит Пиаф. Живот в песни

От сцената на парижките улици до най-бляскавите мюзикхолове – пътят на Момичето Пиаф се вие, неравен и стремглав, сломяващи драми и оглушителни овации. Встрани от слуховете и измислиците публицистът и биографът Давид Льоле-Ело търси истинския лик на едновременно познатата и загадъчна крехка жена в черно с дълбок и неповторим глас, култ за редица поколения, бисер на френския шонсон.
Неудържима, неустоима, кипяща от емоции и изпепеляващи страсти, гневлива и тиранична, възторжена и разкъсвана от болка, дяволски непредвидима и пленително нежна, Едит Пиаф е символ на неистов копнеж за обич и близост, ликуващо избликнал или изплакан в завладяваща музика. От бурните и сърдечни идилии се раждат едни от най-красивите химни на любовта, от кървящите рани извират разтърсващи рефрени.
Мелодиите и думите на нейните вечни песни издълбават дирята на един живот, чужд на мярката и благоразумието, изживян и раздаден без жалост и докрай, чийто наслов е изповедното и изпято отдън душа "Не, не съжалявам за нищо".

Автор: Давид Льоле – Ело Език: Български
Категория: Автобиографии и биографии Тегло: 0.300 кг.
Баркод: 9543200394
Издател: Рива ISBN: 9543200394
Брой страници: 282