Един живот – Ги дьо Мопасан

Един живот

КЛУБ КЛАСИКА представя книгите, издържали проверката на времето. Всяко поколение ги преоткрива, за да им направи нов прочит. Да им вдъхне нов живот. Подбраните заглавия от „Клуб Класика“ са интересни, увлекателни и изненадващо модерни. След успеха на романите „Джейн Еър“, „Знахар“, „Нещо се случи“, „Луна и грош“, „Пътят на д-р Шенън“ и „Сияйна зора“, ИК „Хермес“ представя „Един живот“ на Ги дьо Мопасан!

Жана де Во произхожда от богато аристократично семейство. След пет години в манастир, далеч от светската суета, седемнадесетгодишното момиче се завръща у дома. Жана напуска светата обител, изпълнена с жажда за щастие и готова да вкуси от всички радости на живота. Заживява с родителите си в семейното имение „Тополите“, разположено на скалистия нормандски бряг. Вече свободна, Жана мечтае за любов, на която да се отдаде с цялата си душа. Тя среща красивия виконт Жулиен дьо Ламар и се омъжва за него след няколко седмици. Скоро бленуваното щастие се превръща в скучно ежедневие и мечтите й за вълнуващ живот рухват. А когато научава за измяната на съпруга си, Жана е съкрушена.
Изправена пред редица изпитания, тя осъзнава, че реалността няма нищо общо с момичешките й блянове. Ще намери ли Жана смисъл да продължи да живее въпреки ударите на съдбата?…

Ги дьо Мопасан (1850–1893) е френски писател натуралист, считан за един от най-големите майстори на късия разказ. Завършва средното си образование в най-реномирания лицей на Руан. Записва право в Париж, но прекъсва, за да се включи като доброволец в армията по време на Френско-пруската война.
След завръщането си от фронта работи като дребен чиновник в Министерството на образованието, журналист и репортер. Печели огромна популярност с разказа си „Лоената топка“ през 1880 г. За краткия си четиридесет и три годишен живот написва над 300 разказа, 6 романа, 3 пътеписа и 1 стихосбирка.

Автор: Ги дьо Мопасан Брой страници: 224
Категория: Художествена литература; Класика Език: Български
Тегло: 0.300 кг.
Издател: Хермес Баркод: 9789542613428
Дата на издаване: 11.07.2014 ISBN: 9789542613428