Един незавършен живот – Марк Спраг

Един незавършен живот

Можеш ли да простиш на жената, станала причина за загубата на единствения ти син? Айнър е главният герой в този суров и нежен роман, написан в традицията на най-доброто за американския Див запад. Когато снаха му Джийн се появява в ранчото му с внучката, за чието съществуване той не е подозирал, този горд мъж, ветеран от войната в Корея, трябва да надмогне болката, да протегне ръка и да продължи напред. Това е роман за семейството, приятелството, за времето и раните, нанесени на най-близките… Трогваща история за поразително красива природа, за поетичното и трудно битие на каубоите винаги, преди и сега. Марк Спраг е нарисувал характери с изключителна психологическа дълбочина: лекомислената Джийн и нейната прозорлива дъщеря, мъдрият Мич, умиращ след срещата с мечката… Над всички се изявява Айнър със своята горчивина, хемингуевска мъжественост и монументалност.

Марк Спраг е роден в Уайоминг. Дебютира с "Където реките сменят посоките си". Носител е на множество престижни литературни награди, а сред любимите му автори е Чарлс Фрейзър. Споделя, че не може да си представи друго място за живот, освен родното си място.

"Един незавършен живот" има свое прекрасно кинематографично преобразяване с участието на Робърт Редфорд, Дженифър Лопес и Морган Фрийман.

Автор: Марк Спраг Брой страници: 240
Категория: Художествена литература; Световна литература Език: Български
Тегло: 0.485 кг.
Издател: Локус Пъблишинг Баркод: 9789547830837
Дата на издаване: 2008 г. ISBN: 9789547830837