Джак от Сенките – Роджър Зелазни

Джак от Сенките

Един свят с две напълно различни полукълба: в едното е вечен ден, а в другото – вечна нощ. Разделя ги ивица здрач..

в "Джак от Сенките".

Един свят, който вече не се върти. Науката управлява дневната му част, а магията – нощната.

..Джак е крадец, рожба на тъмната страна, Господар на Сенките. Преследван от многобройните си врагове, той мечтае да им отмъсти, да отнеме властта им, а след това да въдвори мир. Силата му нараства все повече. Но за да успее, трябва да открие Изгубения Ключ..

Той се впуска в търсене – от мръсотията и тъмнината, през владенията на могъщите повелители на нощната страна и планините по ръба на Здрача, до градовете под слънцето. След това планетата вече никога няма да е същата…

„Съчетание, и все пак ясно разграничаване между два различни жанра. Зелазни безгрижно преминава от мъглите и сенките на фентъзито към разума и светлината на научната фантастика, а после обратно.“..

„Само в една книга Зелазни е събрал повече творчески идеи, отколкото други писатели за цял живот!“..

Роджър Зелазни (1937-1995) е роден в Охайо, в семейство на полски емигрант. През 1959 г. получава бакалавърска степен по английски език, а по-късно завършва магистратура – специалност драма. Талантът му изгрява за научната фантастика в началото на шейсетте години с поредица от блестящи новаторски разкази. Първата си награда “Хюго”, от общо шест на брой, печели с романа “Господарят на светлината”, а малко след това написва и първата книга от превърналата се в класика поредица “Хрониките на Амбър”. Три пъти е печелил наградата “Небюла”.

Автор: Роджър Зелазни Брой страници: 224
Категория: Художествена литература; Фантастика и фентъзи; Световна литература Език: Български
Тегло: 0.300 кг.
Издател: Бард Баркод: 9789546556233
Дата на издаване: 21.09.2015 ISBN: 9789546556233