Дързостта на надеждата – Барак Обама

Дързостта на надеждата

Адвокатът по граждански права и преподавател по право в Чикагския университет Барак Обама влиза в политиката на 35 години като член на Сената на щата Илинойс, воден от вярата си в общия успех на американската нация и от борбения си дух. През 2000 г. губи катастрофално изборите за Конгреса на САЩ, а само година по-късно атентатите от 11 септември 2001 г. променят фундаментално политическата действителност в Америка и в света. Като залага политическата си кариера, през 2002 г. той обявява кандидатурата си за американския Сенат. Въпреки твърде скромните надежди да бъде избран, той успява да надделее първо в предварителните избори на демократите, след това в редовните избори за Сената през 2004 г., а през 2008 г. е избран за президент на САЩ. Книгата на Барак Обама разкрива впечатленията му по време на двугодишната кампания – нуждата да се възродят основополагащите идеали на американската нация, да се превъзмогнат предизвикателствата на глобализацията и да се преодолеят партийните противоречия. Той предлага един нов тип политика, като в "Дързостта на надеждата" споделя личните си разсъждения върху съвременния политически живот в САЩ и пътя за възраждане на нейните ценности.

"Дързостта на надеждата" е национален бестселър номер едно според "Ню Йорк Таймс", "Лос Анджелис Таймс" "Вашингтон Поуст", "Сан Франциско Кроникъл".

"Малцина сред партийния пейзаж могат да разискват думата "надежда" в политически контекст и да бъдат смятани за искрени."
Джон Болзър, Лос Анджелис Таймс

"В нашето безчестно, отчайващо време дарбата на Обама да обещава човечни, разумни решения с приповдигната, изтънчена проза наистина изпълва човек с надежда."
Майкъл Кейзин, Вашингтон Поуст

Автор: Барак Обама Брой страници: 416
Категория: Автобиографии и биографии; Политика Език: Български
Тегло: 0.364 кг.
Издател: Сиела Баркод: 9789542803546
Дата на издаване: 2008 г. ISBN: 9789542803546