Други цветове – Орхан Памук

Орхан Памук за себе си и света в една книга – изповед. В “Други цветове” Нобеловият лауреат застава открито пред своя читател, представяйки в поредица есета и размисли своите възгледи за литературата, за заобикалящия ни свят, за политическите реалии и за държавата на духа. Заемайки достойна писателска и гражданска позиция, авторът говори с обич и меланхолия за отечеството си, за терзанията, измъчващи духа на съвременния човек и за твърдата си вяра в литературата като изцелителка на духа. В един свят на рушащи се ценностни системи и липса на нови Орхан Памук търси истината в творчеството на големите имена в световната литература, във вечните произведения на изкуството, в открития поглед към миналото и настоящето, в почтеността към себе си и околните, в толерантността, взаимното опознаване и разбирането.
Във фрагменти от ежедневието, спомени от детството, картини от света на изкуството и света на обикновения човек, авторът не ни предлага отговори, затова пък задава въпросите, които биха помогнали да ги намерим.

На 19 май (четвъртък) 2011 г., 19.00 ч. в Център за култура и дебат “Червената къща” ще се проведе разговор с носителя на Нобеловата награда за литература за 2006г. Орхан Памук за книгата му „Други цветове”.
Орхан Памук ще бъде в София на 18 и 19 май по покана на фондация „Елизабет Костова”, като част от програмата "Литература в 100лица".

Автор Орхан Памук
Издателство Еднорог
ISBN 978-954-365-095-8
Година на издаване 2011
Корица Мека корица
Страници 456