Другата глава – Дейвид Фрийдман

Другата глава

Културна история на пениса

"Ако сте взели „Другата глава" с малко скептична нагласа и с очакването просто да се позабавлявате, помислете още веднъж. Очаква ви прелестна изненада, защото това, което ни предлага Дейвид М. Фрийдман, е същински фокус. Под прикритието на историята на най-ценния и фетишизиран мъжки орган, той ни поднася екзистенциален разказ за фалоцентризма (включително Притесненията за Размера) и за другите движещи сили на цивилизования свят.

"Фрийдман, който небрежно носи образа на учения, пише увлекателна проза, по-скоро обогатена, отколкото обременена от цитираните любопитни факти. Макар че тонът е обагрен с добронамерена ирония, книгата повдига сериозни въпроси за сложното взаимодействие между власт и страсти. Това е културна история в най-добрия и вид – изпълнена с тънки наблюдения, освободена от модни увлечения и приковаваща вниманието."
Дафне Мъркин, автор на „Мечти за Хитлер"

"Ерудирана и забавна, биографията, която Дейвид М. Фрийдман е написал за една част от мъжкото тяло, същевременно е история на една идея, изследване на един символ. Смело пътуване по опасната територия между ума и най-непокорния преден пост на неговата империя. „Другата глава" е толкова провокативна, колкото тематиката налага."
Антъни Холдън, автор на „Уилям Шекспир: човекът зад гения"

Автор: Дейвид Фрийдман Брой страници: 390
Категория: Художествена литература; Еротика Език: Български
Тегло: 0.310 кг.
Издател: Кибеа Баркод: 9544744037
Дата на издаване: 2006 г. ISBN: 9544744037