Дракончето Поли – Екатерина Йосифова

4.5
(2)

Дракончето Поли

„Истинските истории с дракончето Поли нарисува Надето и записа Екатерина Йосифова. Оформени в прекрасна книжка от художника Христо Гочев, те разкриват на малките и големите читатели тайните на подземния свят, в който има не само тъмно зелено масло, съперничеството за което кара хората да вършат големи злини, но и будни дракони, пазачи на горите, водите и всички подземни съкровища. Има дори драконче, за което може да се погрижи само едно човешко дете, за да не бъде само, докато големите се борят. Напрежението е само подсказано, перипетията е доловима само за чувствителните.“…
Марин Бодаков, Култура – Брой 21 (2683), 01 юни 2012

Драконът

Той летеше под прикритието на смръщени облаци. Беше ги повел, за да му помагат с мълнии и дъжд: трябваше да слезе бързо и незабелязано в градчето. То беше най-близкото до Планината, в чието каменно сърце се ширеха Пещерите. Там от безброй години живееха Драконите.
Спусна се заедно с плющящите водни струи и светкавиците. Спря сред дърветата в парка. Протегна трите си шии над върховете им. Сгъна огромните си ципести криле. Цветовете, които играеха по люспите, покриващи тялото му, бяха като на околните храсти, тревата, дъждовните капчици. Беше почти невидим; а и бурята беше затворила хората в домовете им. Тя сега стихна, за да не пречи тътенът й на Дракона. Той се вслушваше.
Въздухът беше изпълнен с човешко жужене: изричани думи и неизречени мисли. Драконът познаваше тази странна особеност на хората – това, което казваха, често беше различно от онова, което мислеха.

Автор: Екатерина Йосифова Брой страници: 56
Категория: Българска литература; Проза; Детска литература ; Приказки Език: Български
Тегло: 0.225 кг.
Издател: Жанет 45 Баркод: 9789544917944
Дата на издаване: 01.05.2012 ISBN: 9789544917944

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.