Doo-Wops & Hooligans – Книги

Mars е много талантлив певец, композитор, продуцент и музикант, който се чувства като у дома си, когато е на сцената. Роден в семейство на музиканти от Хонолулу, Хаваи, той буквално израства на сцената. Баща му – латиноамерикански перкусионист от Бруклин, организира представления в стил Лас Вегас, в които участва цялото семейство, включително майка му, която е талантлива вокалистка. Bruno си спомня със смях, че когато е бил четири годишен е ревнувал, докато наблюдава представлението на семейството си, в което все още не е участвал. „Най-накрая баща ми ме качи на сцената, за да изпея песен на Елвис Пресли. От този момент се пристрастих.”

След като завършва училище, Bruno напуска Хаваите и заминава за Лос Анджелис, където си мечтае да започне кариера като изпълнител. Тези мечти обаче остават на заден план, когато основава The Smeezingtons – композиторски и продуцентски екип заедно с Philip Lawerence и Ari Levine. Партньорите работят по няколко големи хита на изпълнители от различни жанрове, включително „Right Round” на Flo Rida, “Billionaire” на Travie McCoy, “Long Distance” на Brandy и “Waving Flags” на K’Naan – песен, която става хит на последното Световно първенство по футбол.

Mars споделя, че екипът зад кулисите е изиграл важна роля за успеха му като изпълнител. „Осъзнах, че трябва да навлезеш в тази индустрия като певец, само ако имаш ясна представа за това кой всъщност си. При моите първи изяви бях прекалено млад и не знаех какъв човек искам да бъда. Сега нещата наистина се получават, защото всяка песен, която пея, композирам и пиша, е проекция на истинското ми Аз.”
След успеха на “Nothin’ On You” и „Billionaire”, а и като пример за това какво да очакваме от Bruno Mars, Electra Records пусна на пазара EP, съдържащо четири песни, със заглавие „It’s Better If You Don’t Understand”. Името е взаимствано от текста на „The Other Side” – една песен, в която участват звездите Cee Lo Green и B.o.B, и която разказва за рутината на музиканта. „ В общи линии това е история за живота, който преставаш да водиш, когато станеш изпълнител и как бих го описал на момиче, което съм срещнал току-що, но накрая… По-добре е да не го разбираш!”

Когато Mars е помолен да опише музиката от дебютния си албум, озаглавен Doo-Wops & Hooligans, той казва: „Трудно е да си поставям рамки. Просто създавам песни, в които вярвам силно и които идват от сърцето ми. Те са откровени и с хубава мелодия.” Новият албум е колекция от песни, провокирани от различни реални случки, в които Bruno изпъква с богатия си глас, на фона на целенасочено семпла музикална композиция. Всичките песни са продуцирани от партньора в The Smeezingtons – Philip Lawerence. Албумът Doo-Wops & Hooligans вече бележи своите големи успехи. Той влезе в ТОП 10 на Digital Albums Chart. Пилотният сингъл “Just The Way You Are” прекара четири последователни седмици под номер едно в Billboard, а второто официално парче „Grenade” в момента е на върха на редица музикални класации.

Въпреки, че Bruno Mars е изключително горд от записите в Doo-Wops & Hooligans, за него най-добрият начин да усети звученето на песните е да изпълни парчетата на живо със своята група. „Най-много се вълнувам от момента, в който ще тръгна на турне по света с моите с песни.” Единственото място, което предпочита повече от звукозаписното студио, е сцената – там, където е израснал. „Мисля, че хората ще бъдат привлечени от концертите ни на живо, защото по-скоро приличат на истински купон.”

Дебютният албум на Bruno Mars, Doo-Wops & Hooligans ще бъде на българския музикален пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Track лист:

1. "Grenade" 3:42
2. "Just the Way You Are" 3:40
3. "Our First Time" 4:03
4. "Runaway Baby" 2:27
5. "The Lazy Song" 3:15
6. "Marry You" 3:50
7. "Talking to the Moon" 3:37
8. "Liquor Store Blues" 3:49
9. "Count On Me" 3:17
10. "The Other Side" 3:47

Музикален издател Орфей мюзик
Изпълнител Бруно Марс
Година на издаване 2010
Стил Поп музика