Добро хранене за оптимално здраве – Андрю Уейл

Добро хранене за оптимално здраве

Наръчник за храна, диета и хранене

Това е книга за доброто хранене и здраве от д-р Андрю Уейл, британският иновативен и многоуважаван доктор, който има голям принос за трансформирането на начина, по който американците гледат на здравето си. Сега д-р Уейл – чиито бестселъри "Спонтанно изцеление" и "8 седмици за перфектно здраве" ни накараха да осъзнаем способността на тялото да се лекува само – ни предлага програма за подобряване на състоянието ни като избираме правилно как и какво да ядем. Той ни предоставя всички основни факти за човешкото хранене. Тук е всичко, което трябва да знаем за мазнините, протеините, въглехидратите, минералите и витамините и тяхното отражение върху нашето здраве.
В сърцето на тази книга той предоставя в ясни детайли неговата препоръчителна Перфектна Диета, включително пълни седмични менюта, както за вкъщи, така и за в ресторанти. Направен е анализ на известни диети. Какво не знаем за диетата на Аткинс? Какво предлага диетата на Монтиняк? Новост ли е диетата на "Зоната"?
Представени са диетични съвети за редица чест срещани болестни състояния, сред които астма, алергии, сърдечна болест, мигрена и проблеми на щитовидната жлеза. Д-р Уейл ни насочва да четем етикетите на всички хранителни продукти и така да станем по – мъдри потребители. Той изяснява как една оптимална диета може да задоволи основните нужди на тялото и да засили защитите и механизмите за озадачаване на тялото. И винаги подчертава, че добрата храна и доброто чувство, което тя поражда на масата, е не само удоволствие, но и необходимост за нашето добро състояние. Така че здравословното хранене означава хранене за удоволствие. Това е една много практична и вдъхновяваща книга за храна, диета и хранене, която призовава за промяна към по – добро и по – здравословно хранене.

Автор: Андрю Уейл Брой страници: 304
Категория: Спорт, хранене и здраве Език: Български
Тегло: 0.300 кг.
Издател: Монт Баркод: 9789548055208
Дата на издаване: 2000 г. ISBN: 9789548055208