Добри дни, лоши дни – Мелина Маркета

Добри дни, лоши дни

ОТ АВТОРКАТА НА „СПАСЯВАНЕТО НА ФРАНЧЕСКА“
Номинация за роман на годината от Съвета за детски книги на Австралия (2011)

Лошите дни са му познати. Лошите дни имат способността винаги да те хващат неподготвен. Лошите дни те карат да не се доверяваш на добрите, защото нещо гадно винаги дебне отнякъде.
Том Макий търси забравата. Иска да изтрие от ума си родителите, които са му обърнали гръб, приятелите, за които някога го е било грижа, момичето, чието сърце е разбил, и най-вече скъпия си чичо, загинал в терористичен атентат на другия край на света.
Когато обаче поредната безпаметна нощ го заварва на улицата с десет шева на главата, Том намира опора при единствения човек, също толкова съсипан като него – леля Джорджи, отчаяна и бременна от мъжа, който я е предал.
Принуден да се бори с недоверието на бившите си приятели, с алкохолизирания си и потънал в скръб баща и със спомена за любовта, която е захвърлил, Том се изправя пред най-мъчителната година в живота си.
Но след всички нанесени рани и изгорени мостове може би е време отново да открие пътя към дома. Защото в семейството, приятелството и войната истината е една – никога не изоставяй бойните си другари.

История с толкова голямо сърце – изпълнена с тъга, но и с топлина и хумор, е изключително трудно да бъде забравена.- The Sydney Morning Herald
Истинско удоволствие е да видиш как Маркета представя един пречупен, непостоянен и противоречив герой и го изгражда наново, дума по дума. Възхитителна проза.- The Sunday Age
Красиво написана любовна песен за слабостта и силата на едно семейство, за дългия път, по който ни повежда скръбта, и за обичта, смеха и разочарованията, сплотяващи хората.- A Chair, A Fireplace and a Tea Cozy

Мелина Маркета е едно от най-известните имена в австралийската литература. Дълго време работи като учителка, преди изцяло да се посвети на писането. Романите ѝ са обожавани от милиони читатели по цял свят, а в родината ѝ са считани за модерни юношески класики.

Автор: Мелина Маркета Брой страници: 320
Категория: Художествена литература; Детска литература ; Литература за деца и юноши; Световна литература Език: Български
Тегло: 0.350 кг.
Издател: Millenium Баркод: 9789545154218
Дата на издаване: 20.10.2017 ISBN: 9789545154218