Димитър Димов: Тютюн – Ангел Малинов

0
(0)

Димитър Димов: Тютюн

Поредицата „Ключът към класиката "Cliffs Notes" на издателство „Труд” включва разработки на български и световни класически произведения, направени по следния модел: кратък и ясен преразказ на творбите и насочващ анализ. Като допълнение към това в отделни глави са разгледани литературните похвати, използвани от автора, направен е обстоен анализ на основните персонажи.

“Тютюн” е роман, който често е труден за разбиране от съвременните деца, заради политическата конюнктура на времето, в което е писан. В него са преплетени две много характерни и ярки особености на българската литература през XX век. Първата е случаят Димов, който е показателен за зрелостта й – един сериозен учен, професор по анатомия, ембриология и хистология на гръбначните животни, който написва три ярки, физиономични романа и се превръща в един от най-големите писател у нас. Вторият е случаят “Тютюн” – показателен за незрелостта на една партийна литература и нейната художествена критика. Романът обаче надживява времето си и се превръща в „класика”.

Автор: Ангел Малинов Брой страници: 192
Категория: Детска литература ; Образователни книги; Литература за деца и юноши; 11-и клас; 12-и клас; Учебни помагала; Български език и литература; Библиотека за ученика Език: Български
Тегло: 0.180 кг.
Издател: Труд Баркод: 9789545287473
Дата на издаване: 04.09.2017 ISBN: 9789545287473

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.