Дилемата на всеядния – Майкъл Полан

Дилемата на всеядния

Разлюлявана ту от една, ту от друга хранителна мода, днес Америка страда от заболяване, което би могло да се опише като синдром на хранителния безпорядък. Бърза вечеря или биохрана? Или само каквото сами сме си отгледали? Въпросът какво да сложим на трапезата стои пред нас още откакто човекът е открил огъня. Но както Майкъл Полан обяснява в революционната си книга, от това как ще му отговорим днес, в началото на ХХІ в., може да зависи оцеляването ни като вид. Пълна с изненадващи обрати, „Дилемата на всеядния“ променя мисленето относно храненето – като политика, заплаха и удоволствие.

Истински манифест срещу консуматорството… Каузата на Полан е справедлива, мисълта му е ясна, а словото му – завладяващо.
Внимавайте какво ядете!

Уошингтън Поуст

Нестандартна… широкообхватна подкана да се замислим върху моралните последици от нашите хранителни навици.

Ню Йоркър

Брилянтен, просветляващ разказ за това как произвеждат и продават храната ни… и как агонията е част от този процес. Ако някога сте си мислили, че въпросът „какво да ям“ е прост, ще промените мнението си, след като прочетете пламенното и аргументирано обвинение на Полан срещу днешната хранителна индустрия.

Сиатъл Таймс

Автор: Майкъл Полан Брой страници: 480
Категория: Спорт, хранене и здраве Език: Български
Тегло: 0.590 кг.
Издател: Изток-Запад Баркод: 9786191521081
Дата на издаване: 22.10.2012 ISBN: 9786191521081