Диетата на остров Крит – Вивиан Бъртън

Диетата на остров Крит

Всички сме чували за здравословната средиземноморска диета, като най-често си представяме храненето на италианци и французи. Малцина знаят, че понятието "средиземноморска диета" тръгва от един красив гръцки остров с древна история – остров Крит. Там се заражда гръцката митология, там процъфтяват минойската цивилизация и производството на зехтин.

През 60-те години на миналия век американският кардиолог д-р Кийс провежда изследване, влязло в историята като Изследването на седемте страни, което установява, че най-много столетници живеят на Крит, а ръстът на сърдечносъдовите или други заболявания сред населението клони към нула. В това изследване Италия – страната, която днес се счита за родината на средиземноморската диета, останала доста по-назад от Крит по показатели „здраве и дълголетие”.

От "Диетата на остров Крит" ще научите за кулинарната история на острова, стила на живот на местните и кои са техните най-употребявани храни. В книгата са включени и вкусни критски рецепти, чието най-здравословно качество са натуралните продукти и споделената трапеза.

Автор: Вивиан Бъртън Брой страници: 168
Категория: Спорт, хранене и здраве Език: Български
Тегло: 0.220 кг.
Издател: Augusta Publishing Баркод: 9789549238693
Дата на издаване: 2010 г. ISBN: 9789549238693