Деветата порта – Артуро Перес-Реверте

Деветата порта

Може ли за една книга да се извърши убийство?

Известен издател, замогнал се от продажбата на готварски книги, е открит обесен в собствения си кабинет. Преди смъртта си той е възнамерявал да продаде оригинален ръкопис на Александър Дюма-баща. Под краката на обесения се търкаля отворен екземпляр на "Виконт дьо Бражелон".
Лукас Корсо – самотен и просмукан от джин – е наемен "ловец" на редки издания. Нает да издирва съществуващите екземпляри на една тайнствена книга, забранена през XVІІ век от Инквизицията, той решава да докаже и автентичността на стария ръкопис, за да помогне на свой приятел.
Мрачният наемник бива незабавно въвлечен в невероятна международна интрига, чиито нишки напразно се опитва да събере в Мадрид, Лисабон и Париж. Скоро Корсо сам не може да разграничи действителността от фантазията – особено след като сочната вдовица на покойния издател и тайнственият й спътник започват да му напомнят все повече на герои от "Тримата мускетари".

Истината ли е казал изгореният във Венеция преди повече от три века издател на "Деветте порти от царството на сенките"?
Кой е загадъчният му съавтор?
Коя е мистериозната зеленоока красавица, която непрестанно пресича пътя на Лукас Корсо?
Какво е "Клубът Дюма"?

"Деветата порта" е блестящ, многопластов, уникален трилър. Едноименният филм на Роман Полански с Джони Деп в главната роля повтори шеметния успех на романа.

Автор: Артуро Перес-Реверте Брой страници: 416
Категория: Художествена литература; Криминални романи и трилъри Език: Български
Тегло: 0.445 кг.
Издател: Еднорог Баркод: 9789543650392
Дата на издаване: 2008 г. ISBN: 9789543650392