Десетте фатални грешки на Хитлер – Бевин Алекзандър


Фюрерът би могъл да спечели Втората световна война!

С изострения си поглед към детайлите и ясната си проза изтъкнатият военен историк Бевин Алекзандър не се задоволява само с противоречащия на фактите въпрос "Ами ако?" и за пръв път обръща сериозно внимание колко близко са били съюзниците до възможността да загубят войната. Като използва много подробни и добре направени карти в книгата си, авторът се спира на най-важните битки и на това как някои действия и грешки се оказват решаващи за нейния изход.

В своето изключително старателно историческо изследване Алекзандър отделя голямо внимание на въпроса за противоречието между психиката на Хитлер и военната стратегия и разкрива как неговата параноя надделява фатално над изострения му политически нюх, за да отговори на ужасяващия въпрос: колко близо са били нацистите до победата?

" Със сигурност ще привлече вниманието на любителите на историята. Заслужава да бъде най-внимателно прочетена… Един нов поглед към историята на Втората световна война с много стряскащо заключение: Хитлер би могъл да я спечели!…"

Автор Бевин Алекзандър
Издателство Прозорец
ISBN 9789547336131
Година на издаване 2009
Корица Мека корица
Страници 416