Денят, в който се научих да живея – Лоран Гунел

От автора на „Бог пътува винаги инкогнито” и „Човекът, който искаше да бъде щастлив

И ако всичко започва днес?

Представете си, че ходите по доковете на Сан Франциско в неделя, когато изведнъж циганка сграбчи ръката ви, за да ви предскаже бъдещето. Развеселени, може да ѝ позволите да го направи, но в момента, в който погледът ѝ замръзне, вперен в някаква невидима точка, забавлението ви се превръща в смущение и ярост. И, след като тя най-накрая ви каже всичко, ще предпочетете изобщо да не сте го чули. След това нищо няма да е както преди, и ще ви бъде невъзможно да останете на утъпкания коловоз на обичайната рутина.

Това именно се случва с Jonathan в новия роман от Лоран Гунел. След тази смущаваща среща, той ще намери сили да предприеме самостоятелно приключение, белязано с преживявания, които драстично ще променят вижданията му за живота.

Просветляващо пътуване към вътрешната свобода, към световете на другите и към прозрението, че човекът е част от едно изначално хармонизирано цяло. Докато Джонатан – млад мъж с възходяща кариера на застраховател, се разхожда по кея, наслаждавайки се на покоя след работната седмица, пред него внезапно се изправя мургава красавица…

„Исках да напиша вълнуваща история за живота днес,
която разкрива дълбинното ни желание да бъдем удовлетворени от собственото си съществуване.“
Лоран Гунел

♦ ♦ ♦

Лоран Гунел е френски писател и психолог, роден през 1966 година. Експерт по личностно развитие и невролингвистично програмиране, преподавател в Университета в Клермон-Феран, той дълги години обикаля света и се среща с изключителни мъже и жени, специалисти в областта на човешкото поведение и вътрешното равновесие. Опитът му на изследовател, пътешественик и консултант е въплътен в световноизвестните романи „Човекът, който искаше да бъде щастлив”, „Бог пътува винаги инкогнито”, „Обезумелият философ”, „Денят, в който се научих да живея”. Повечето книги на Гунел съчетават романовия сюжет с популярната психология, таланта на писателя със знанията на учения. По кристално ясен и изключително разбираем начин авторът ни запознава с някои основни страни на човешката психика, опирайки се на конкретни случаи, колкото измислени, толкова и близки до всеки от нас.

  • Корица:Мека
  • Брой страници:248
  • Година:2015
  • Преводач:Румяна Маркова
  • Националност:Френска
  • Вид:Роман
  • Баркод:9786191506071
  • ISBN:9786191506071
  • Жанрове:Личностно развитие , Психическо здраве и самоусъвършенстване , Съвременни
  • Тегло:1 kg