Денят след Розуел, том 1 – Уилям Дж. Бърнс, Филип Дж. Корсо


Бивш служител на Пентагона разкрива шокиращи правителствени тайни за дългоукриваното присъствие на НЛО.

Има творби които предизвикват огромен интерес и масови реакции. Те са оставили следа – добра или лоша- в човешкото духовно наследство. Според скромното ми мнение такава е и книгата, която държите в ръцете си. Ако нейната съдба е да остане завинаги върху най престижните лавици на библиотеката от безсмъртни, непреходни произведения на литературата, то е единствено поради нейното съдържание.
Тъй като тя поставя началото на историческия подход към една на пръв поглед незабранена, но умишлено забулена в тайнственост и дори в иронична мистика тема. Тази творба повдига завесата над един въпрос, който е стародавен като човешкия род – проблема за съществуването на други светове извън нашия, както и за наличието на контакт между далечни, различни цивилизации и някой земни жители. Тя е събрала
мемоарите на човек, който по хрумването на Фортуна е заемал достатъчно ключови постове в сфери, достъпни за изключително тесен и специално подбран кръг от доверени на властите лица. Личност, която престъпва дадена клетва за да разкрие онази част от потулваната в продължение на десетилетия тайна, за които почти всеки от нас най-малкото се е догаждал или поне мисълта за нея е навестявала ума му: истината за извънземни същества, за техните уж неидентифицирани летящи обекти, за връзките между тях и представители на земното човечество, както и за онова, което сме наследили от тяхната явно най- малко технически по напреднала цивилизация.

Автор Филип Дж. Корсо, Уилям Дж. Бърнс
Издателство ИК Огледало
ISBN 9789548041447
Година на издаване 2009
Корица Мека корица
Страници 188